con
cer
ten

Agenda

Scottish Highlands

Musica Nova & Belgian Blend Pipe Band

Aperitiefconcert

Als afsluiter van het seizoen gaan we weer op reis, ditmaal naar de Schotse en Ierse contreien. Een aperitiefconcert in open lucht in Het Geleeg in Boom met traditionele liederen uit beide landen in een combinatie van koor en piper band, dit wordt een unieke ervaring! Ontdek de rijke muzikale erfenis van Schotland en Ierland en proef nadien van een glaasje whisky.

Afgelopen concerten

Examenconcert

Musica Nova o.l.v. Emilie De Voght

Eindexamen Master in Koordirectie

Na twee jaren Masterstudie in Koordirectie aan het Conservatorium van Antwerpen, studeert Emilie af met een gevarieerd examenprogramma. Musica Nova brengt onder haar leiding klassieke werken gaande van Palestrina en Buxtehude tot Brahms en Messiaen, aangevuld met lichtere en modernere stukken.

De inkom is gratis, kom mee supporteren en vooral 45 minuten lang genieten van deze bloemlezing uit het koorrepertoire.

Hoge Noorden

Musica Nova o.l.v. Emilie De Voght

A-capellaconcert
Het Noorderlicht heeft de mens steeds gefascineerd: het feeërieke licht boven een donker, stil en vredevol landschap raakt de mens tot diep in zijn ziel.

 Musica Nova combineert oude en nieuwe muziek uit deze contreien in een sfeer van rust, koude en warmte tegelijkertijd. De kracht van de muziek komt samen met de schittering van het noordelijke licht in één betoverend geheel. Zo neemt Musica Nova de luisteraar mee op een reis door de boeiende klanken en koude pracht van het hoge noorden.

Requiem van Gabriel Fauré

Musica Nova o.l.v. Emilie De Voght
Helmut De Backer – orgel
Sven Weyens – Bariton
Emilie De Voght – Sopraan

Troost en hoop
Al eeuwenlang tracht de mens in tijden van onzekerheid en beproeving het licht te ontwaren in de duisternis. Deze zoektocht wordt begeleid door liefde, hoop op het hiernamaals en de eeuwige rust, die weergegeven worden in dit programma met werken van Gjeilo, Saint-Saëns, Messiaen en Fauré. Laat je ziel balsemen door de prachtige composities van Franse meesters en de hedendaagse componist Gjeilo, die met hun hartverwarmende muziek een bron van troost zijn.

‘The Armed Man - A Mass For Peace’, Karl Jenkins

Musica Nova in samenwerking met andere koren en harmonieorkest Panta Rei 

Kerstconcerten

  • zondag 18/12/22 om 15u in de Sint Antoniuskerk te Brasschaat
  • maandag 19/12/22 om 20u in de Sint Romboutskathedraal te Mechelen

Aperitiefconcert

kort optreden met swingende, lichte muziek en gevolgd door een drink

BRAHMS & BRUCKNER

Musica Nova olv Emilie De Voght
Heidi Vanderschrick – piano
Klassieke koorwerken van Johannes Brahms zoals de Zigeunerlieder en Vier Quartette, afgewisseld met motetten van Anton Bruckner

'CAROLS OF HOPE'

Auditie nieuwe zangers: zaterdag 12/9/2020

KERSTCONCERT

ism Davidsfonds Ganshoren
Klassiek kerstconcert met eigentijdse bewerkingen van bekende kerstmelodieën. Tussendoor vertelt een verteller het kerstverhaal van Herman Van Veen.

THE WOUND IN THE WATER, Kim André Arnesen

ism. La Passione, orkest;
Erik Brabants, piano;
Laurie Janssens, sopraan
Algemene leiding: Jeroen Keymeulen

Geld maakt niet gelukkig. Het is een oude wijsheid, en we weten het wel. Maar toch zijn we verknocht aan wat we bezitten. De Mammon, de drang naar geld en steeds méér winst, maakt wereldwijd veel kapot – maakt de wereld kapot. Letterlijk, want we consumeren er maar op los, terwijl de aarde verstikt in het afval en de uitstoot van de menselijke economie.

Die dramatische vaststelling zette librettist Euan Tait en componist Kim André Arnesen ertoe aan om een groot werk te schrijven voor koor, sopraan, piano en strijkorkest. Het zijn de oceanen die in de tekst en de muziek een stem krijgen en schreeuwen om aandacht voor alles wat er misgaat als de Mammon onze geesten verziekt. De mens wordt een balling in een wereld die hij zelf heeft verknoeid. Maar niet alles is verloren, weet ook het water van de zee. Liefde kan nog alles omkeren, want zij is sterker dan de Mammon. En dus eindigt het stuk niet met een grootse finale, maar met een fragiele, bijna aarzelende lofzang op de liefde.

KOORWORKSHOP

Coaches:
Emilie De Voght, sopraan
Johannes De Wilde, dirigent
Jeroen Keymeulen dirigent

SHAKESPearE

Peter Jeurissen, piano
Thomas Fiorino, contrabas
Algemene leiding: Jeroen Keymeulen

THE ARMED MAN, Karl Jenkins

Cantate – Aarschot
Musica Nova – Antwerpen
Vokalis – Mechelen
Salvocalee – Mechelen
Kathedraalkoor Mechelen – Mechelen
Mechels Kamerorkest
Algemene leiding: Jeroen Keymeulen

REQUIEM W.A. Mozart

Emilie De Voght, sopraan
Els Van Daele, alt
Koen Vereertbrugghen, tenor
Kai-Rouven Seeger, bas
TY Zeeuws Kamerorkest
Algemene leiding: Jeroen Keymeulen